Programma

Meer dan 35 organisatie geven infomatie over:  Wonen, Welzijn, Zorg, Wmo,
Ontspanning, Veiligheid

11.00 uur Optreden van Shantykoor Grace Darling op het Bordes

12.00 uur Lezing tussen Vuur- en Schreierstoren door  Cor Oudendijk

13.00 uur Dudok Rondleiding (max 15 plaatsen)

14.30 uur Dudok Rondleiding (max 15 plaatsen)

Op de koffie bij de wethouder

Wethouder Marianne Steijn is tijdens de markt aanwezig. Ze gaat graag met u in gesprek over thema's die spelen rondom het langer zelfstandig wonen.

Dudok rondleiding door het gemeentehuis

Altijd al meer willen weten over de Dudok architectuur in het gemeentehuis van Velsen? Tijdens de markt worden 2 rondleidingen verzorgd. U kunt om 13.00 uur of om 14.30 uur deelnemen.

* Houd u er rekening mee dat er een aantal trappen in de rondleiding zijn. Meld u hier aan voor de rondleiding

Lezing Tussen Vuur- en Schreierstoren door Cor Oudendijk

Aan de hand van beeldmateriaal en prachtige verhalen neemt Cor Oudendijk (zee- en havenmuseum) ons mee terug in de geschiedenis en vertelt hij over het ontstaan van IJmuiden en het Noordzeekanaal. De lezing begint om 12 uur in de Schonebergzaal boven naast de trouwzaal.

Plein 1945

Op Plein 1945 worden verschillende activiteiten verzorgd door Kunstform. Zo kunt u kennis maken met het aanbod van sport en dans.

Of wilt u de uitdaging van het rollator parcours aangaan?  Welzorg geeft u tips en trucs voor het gebruik van de rollator. Heeft uw rollator of scootmobiel zachte banden dan kunt u deze bij de servicebus van Welzorg laten oppompen.

Wist u dat er tegenwoordig zeer goede en makkelijk te bedienen duofietsen zijn? Bij de stand van Duofiets kunt u u laten infomeren, maar u kunt ook proefrijden.

Muziek

Sing en songwriter Zoë Gerritsen verzorgt deze dag de muzikale omlijsting. Ze heeft haar jukebox met bekende, Hollandse en nostalgische liedjes mee. Daarnaast zal ze ook nummers van haar eigen repertoire ten gehore brengen.

Kom langs op zaterdag 28 september, U bent van harte welkom!


Zaterdag 28 september 2019
van 11.00 - 16.00 uur

Gemeentehuis Velsen
Ingang Plein 1945