Programma

11.00

Duo Joop & Jessica spelen op het Woonplein

11.15 - 11.30 

Opening markt Thuis in de Toekomst - Woonplein
Door Ad Warnar, samen Voor Betere Zorg en
de wethouders Floor Roduner en Jur Botter van
Gemeente Haarlem

11.30 

Duo Joop & Jessica spelen op het Woonplein

11.45 - 12.30 

Workshop Sociaal Wijkteams met Jur Botter

12.45 - 13.30 

Workshop Wonen met Floor Roduner

14.00 - 14.30 

Presentatie Stichting Stimuleringsfonds
Volkshuisvesting Nederlandse
gemeenten Lening (SVn) Blijverslening*

14.30 - 15.00 

Workshop Slimme technologie voor langer thuis

Naast de workhops en muziek zijn er demonstraties Tai Chi – Chi kung. Waar u zelf aan mee kunt doen.
Op het Werk- en Lerenplein staan diverse zorgorganisaties uit de regio klaar om jou te informeren over hun vacatures, werken en leren in de zorg en andere mogelijkheden. CV ‘dokters’ van UWV zijn aanwezig voor CV-check. Ook zijn er loopbaancoaches voor een speeddate en afspraken te maken voor een gratis loopbaanoriëntatie.

*Blijverslening
Maak uw woning klaar voor de toekomst!
Om zo lang mogelijk in uw eigen huis te blijven wonen, vraagt uw woning misschien om aanpassingen? De Blijverslening is een lening waarmee u uw woning levensloopbestendig maakt waardoor u langer zelfstandig in uw eigen huis kunt blijven wonen. U wilt graag zelfstandig blijven wonen? Mogelijk is de Blijverslening een goede keuze voor u!


Regeling Ouder worden en Prettig Wonen

De woningbouwverenigingen vertellen u meer over de nieuwe regeling 'Ouder Worden en Prettig Wonen'. Deze regeling biedt voordelen voor Haarlemse huurders van 65 jaar of ouder. Een van de voordelen van de regeling zijn onder andere dat zij daarbij voorrang krijgen op reguliere woningzoekenden. Naast een tegemoetkoming in de verhuiskosten van € 1000 nemen huurders bovendien hun huidige netto huurprijs mee als contracthuur voor de nieuwe woning tenzij de vraaghuur van de nieuwe woning lager is. De Woonservice is aanwezig voor al uw vragen over inschrijven als woningzoekende. Dus als u vragen heeft over deze regeling en langer zelfstandig wonen is de markt zeker een  bezoek waard

Werken en Leren in de zorg

Ook wie interesse heeft in werken en leren in de zorg is van harte welkom. Er zijn ontzettend veel openstaande vacatures in de zorg. Op het Werk- en Lerenplein geven zorgorganisaties en opleiders uit de regio informatie. Bijvoorbeeld over BBL-trajecten, waarbij u direct in dienst komt en opgeleid wordt door een zorgorganisatie. U kunt met hen ter plekke een afspraak maken voor een mogelijk vervolg. Kijk voor meer informatie op.

Uniek optreden Joop en Jessica

Op vrijdag 16 maart treden Joop Visser en Jessica van Noord op verzoek van de gemeente op in het Winkelcentrum Schalkwijk tijdens de welzijnsmarkt met het thema: Thuis in de Toekomst. Zij zullen met het oog op de toekomst hun pijlen richten op een ter plekke te vormen ‘Schalkwijk Koor’ zonder drempels en hopen op een groot gehoor. U kunt  enthousiast meezingen met het duo op het ‘Meezingplein’ vlakbij de Hema. Het eerste optreden zal rond 11.00 uur zijn bij de officiële opening van de markt met, voor en door het aanwezige publiek..

Doe ook mee met de demonstraties Tai Chi – Chi kung.   

s'middags zal er op het werk en lerenplein namens DOCK een workshop Tai Chi - Chi Kung worden gegeven door Hans Spruit.
Tai Chi is een bewegingsleer uit China die door zachte rustige bewegingen lichaam en geest met elkaar verbindt.
Het verbetert je coördinatie, je balans en zorgt voor een diepe bewuste ademhaling. De vorm is kort en rustig en daardoor makkelijk te leren.
Door het beoefenen van Chi Kung en Tai chi is het mogelijk tot op late leeftijd fit en vitaal te blijven.